LGS’ye Hazırlık Süreci

Hedefin iyi bir liseyi kazanmaksa yapman gereken şey aslında çok basit: sistemli çalışmak. Çalışma sürecinde yapman gerekense kendinle ilgili şu soruların cevabını bulmak: Hangi konuya nasıl, ne kadar ve zaman çalışmalıyım? Çalıştığım konularda yeterince yetkin hâle geldim mi? İşte bu soruların cevabını kimi zaman kendini deneme sınavlarıyla, testlerle deneyerek kimi zaman bir rehberden destek alarak bulabilirsin. Biz burada senin için iyi bir rehber olmayı umuyoruz.

O zaman gel seninle sınav hazırlık sürecinde yapman gerekenleri inceleyelim ve sonrasında bizimle iletişime geçmek istersen değerlendirip senin de fikirlerini alalım.

Sınava doğru adım adım emin adımlarla yürürken:

Konulara Eksiksiz Bir Şekilde Çalışmalısın

Konu eksikliğinin olması denek sınavda bası soruları çözememek demektir. Bu nedenle sınavda sorumlu olduğumuz derslerin tamamından eksiğimiz kaldığını düşündüğümüz noktalara odaklanarak konularımızı bitirmeliyiz. Sınavda sorumlu olduğumuz dersler şunlardır:

  • Türkçe
  • Matematik
  • Din Kültürü
  • Fen Bilimleri
  • İnkılap Tarihi
  • İngilizce

Bu derslerle ilgili yapacağın çalışmalar, sana sınavda doğru yapacağın sorular olarak geri dönecek. Bunu unutma.

Konu Tekrarları Yapmalısın

Çalışıp bitirdiğin konuları yeri geldikçe tekrarlamalı ve bu konularla ilgili olabildiğince çok soru çözmelisin. Yapacağın soru çözümlerinde kimi zaman yanlışların çıkacak. Bu çok normal hatta bir testte yapacağın yanlışlar sana eksik olduğun konunun hangisi olduğu konusunda çok güzel bir geri bildirim verir. Hangi konuda eksik olduğunu tespit etmek senin için büyük bir avantajdır. Bu tespitin ardından konu tekrarını yaparak eksikliğini gidermelisin.

Düzenli Soru Çözmelisin

Çalışıp bitirdiğin konuların hemen ardından bol bol soru çözmelisin. Çünkü soru çözmek sana konuyu daha iyi kavraman konusunda yardımcı olur. Bir de şunu unutma ki sınav esnasında senden soru çözmen isteniyor. Soru çözerek yüksek bir puan almayı hedeflediğin bir sınava hiç soru çözmeden ya da az soru çözerek girmen demek hiç pratik yapmadan trafiğe çıkıp araba sürmen gibi bir şey olacaktır. Soru çözmek seni sınav konusunda profesyonelleştirecek bunu unutma ve bol bol soru çözerek sınav için pratik yap.

Çalışma Programı Yapmalısın

Program yapmak seni daha düzenli bir çalışma alışkanlığı kazanmaya sevk eder. Planlı yapılan tüm işlerin daha başarılı sonuçlar getirdiğini unutma. Kendin için güzel bir program hazırlayıp çalışma masanın karşısına as. Bu programa uymak seni psikolojik olarak da rahatlatacaktır. Hangi gün neler yaptın, hangi konuya çalıştın, neler eksik kaldı? Gibi sorular bu program sayesinde cevapsız kalmaktan kurtulacaktır. Çalışma programını kendin yapamıyorsan seni iyi tanıyan bir öğretmeninden, eğitim koçundan destek almayı da ihmal etme. Biz de sana yardımcı olmak için her zaman hazırız. Unutma 😉

Kitap Okumalısın

Okuduklarını doğru anlamak hayat boyu işlerini kolaylaştıracaktır. Sınav sürecinde de hem çalıştığın konuları doğru ve kısa sürede anlaman için hem de sınavda soruları hatasız bir şekilde çözebilmen için kitap okumak sana büyük bir artı getirecektir.

Deneme Sınavı Çözmelisin

Deneme sınavları senin için birer sınav provasıdır. Prova ederek yaptığın herhangi bir işi düşündüğünde sana bu provanın nasıl bir deneyim ve ustalık kazandırdığını daha iyi anlayabilirsin. Diyelim ki bir takımdasın ve takım arkadaşlarınla çok kritik bir maça çıkacaksınız. Öncesinde ne yaparsınız? Tabii ki maçı kazanabilmek için bol bol antrenman… İşte sınavı da böyle düşünebilirsin. İyi bir sonuç alabilmen için yapacağın sınav provaları yani çözeceğin denemeler sana başarı getirecektir.

Umarız bu öneriler işini kolaylaştırıp sana bir bakış açışı oluşturmuştur. Biz sana mutlu bir sınava hazırlık süreci ve de güzel bir sınav sonucu diliyoruz. Sevgiler.